Σελίδες

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κινητική Ανάλυση Βάδισης- Πελματογράφημα


Τι είναι η κινητική ανάλυση βάδισης (πελματογράφημα);



Η ανάλυση βάδισης (πελματογράφημα) είναι μία εξέταση σύγχρονη, εύκολη, χωρίς ακτινοβολία, που βοηθά στην πρόληψη και διάγνωση ανωμαλιών του ποδιού και της σπονδυλικής στήλης. Ο φυσικοθεραπευτής αναγνωρίζει την παθοεμβιομηχανική του ποδιού και επεμβαίνει με την εφαρμογή του κατάλληλου ορθωτικού πέλματος. Το πέλμα εξισορροπεί τις δυνάμεις, βοηθά στην απόσβεση των κραδασμών και ελαττώνει τη μυϊκή κόπωση.Η ανάλυση βάδισης στηρίζεται στην καταγραφή της κίνησης των μελών του σώματος, της μυϊκής δραστηριότητας και των δυνάμεων αντίδρασης του εδάφους, με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους.
Σκοπός της ανάλυσης βάδισης είναι η καταγραφή της κίνησης, στην συνέχεια ο εντοπισμός της απόκλισης από το φυσιολογικό πρότυπο βάδισης και τέλος ο ακριβής εντοπισμός του προβλήματος.
Τα παραπάνω στοιχεία συνδυάζονται με κλινική εξέταση, σωματομετρική ανάλυση, ανάλυση στατικής ισορροπίας και ανάλυση μυϊκού έργου-ισχύος, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται αρκετοί παράμετροι για τη σύνταξη του πορίσματος.
Η Ανάλυση Βάδισης είναι μια εμβιομηχανική μέτρηση που επιτρέπει την καταγραφή και αντικειμενική αξιολόγηση της βαδιστικής ικανότητας του εξεταζόμενου.
  • Στηρίζεται σε τεχνολογία αιχμής (βίντεο, Η/Υ, δυναμοδάπεδα, ψηφιακή απεικόνιση )
  • Συνοπτικά η Ανάλυση Βάδισης περιλαμβάνει:
  • Κλινική Εξέταση,  Σωματομετρική Ανάλυση, Ανάλυση Ισορροπίας, Κινητική Ανάλυση.
  • Όλες οι μετρήσεις γίνονται από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας (φυσικοθεραπευτή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου