Σελίδες

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Παιδική Πλατυποδία

Πλατυποδία στα μικρά παιδιά


Πλατυποδία είναι η ελάττωση του ύψους ή και η εξάλειψη της ποδικής καμάρας με σύγχρονη βλαισότητα της πτέρνας. Φυσιολογικά η ποδική καμάρα αρχίζει να αναπτύσσεται μετά την ηλικία των 12 - 18 μηνών, αφού δηλαδή το βρέφος αρχίζει να περπατά και ολοκληρώνεται γύρω στα 5 - 6 χρόνια.
Συμπτωματολογία: Τα παιδιά κατά κανόνα δεν παραπονούνται για πόνο ή άλλα ενοχλήματα. Οι γονείς όμως συνήθως αναφέρουν ότι τα παιδιά τους παρουσιάζουν εύκολα κούραση, συχνές πτώσεις και ασταθές βάδισμα, συγκρινόμενα με τα συνομήλικά τους υγιή παιδιά. Επίσης αναφέρουν γρήγορη φθορά και παραμόρφωση των υποδημάτων.
Συμβουλές: Αποφύγετε να περπατά το παιδί ξυπόλυτο στο πάτωμα, προτρέψτε το να περπατά, το καλοκαίρι, ξυπόλυτο στη παραλία, παρακολουθήστε με το πέρασμα του χρόνου εάν τροποποιείται το βάδισμα του & συμβουλευτείτε έγκαιρα εναν εξιδεικευμένο λειτουργό υγείας.
Η Κινητική Ανάλυση Βάδισης είναι μια εμβιομηχανική μέτρηση που επιτρέπει την καταγραφή και αντικειμενική αξιολόγηση της βαδιστικής εξέλιξης του του παιδιού.Είναι ακίνδυνη (χωρίς ακτινοβολία), σύντομη και παρουσιάζεται σαν παιχνίδι έτσι ώστε να έχουμε την πλήρη συνεργασία των παιδιών.
Όλες οι μετρήσεις γίνονται από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας (φυσικοθεραπευτή).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου